SUA vor introduce tarife vamale pentru bunuri europene începând cu data de 18 octombrie

Postat la 03 octombrie 2019 26 afişări

Statele Unite vor impune noi tarife vamale pentru produsele europene începând cu data de 18 octombrie, în urma deciziei luate de Organizaţia Mondială a Comerţului, relatează site-ul agenţiei Dpa.

SUA vor introduce tarife vamale pentru bunuri europene începând cu data de 18 octombrie

Washintonul va impune tarife în valoare de 10% la avioane şi componentele pentru aeronave şi 25% pentru ale produse, a informat un oficial din cadrul Biroului pentru politici comerciale ale Statelor Unite.

SUA au câştigat, miercuri, aprobarea Organizaţiei Mondiale a Comerţului de a impune tarife vamale majorate pentru bunuri europene în valoare de 7,5 miliarde de dolari. Decizia a fost luată pentru ceea ce Washingtonul a reclamat ceea ce consideră a fi subvenţii ilegale acordate de Uniunea Europeană grupului aeronautic Airbus, SUA ameninţând declanşarea unui război comercial transatlantic, pe măsură ce economia globală se clatină.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tarife,
europene,
incepere,
sua,
bunuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.