Măsuri post-Caracal. Vot în Senat pentru OUG privind creşterea amenzii pentru apelurile false la 112. Regres în privinţa obligaţiei legate de cartelele prepay

Postat la 02 octombrie 2019 27 afişări

Senatul a aprobat, miercuri, ordonanţa de urgenţă ce prevede creşterea cuatumului amenzilor pentru apelurile false la 112 de cinci ori, de la 1.000 la 5.000 de lei. Amendamentul prin care cartelele prepay vor putea fi cumpărate doar cu buletinul, a fost exclus din proiect.

Măsuri post-Caracal. Vot în Senat pentru OUG privind creşterea amenzii pentru apelurile false la 112. Regres în privinţa obligaţiei legate de cartelele prepay

Proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.62/2019 a fost adoptat cu 68 de voturi „pentru” şi şapte abţineri.

Proiectul de ordonanţă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.34/2008 privind organizarea şi funcţionmarea Sistemului Naţional unic pentru apeluri de urgenţă, se arată în raportul comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Un aspect important al Ordonanţei se referă la creşterea cuantumului amenzii pentru apelurile false la 112, de cinci ori, de la 1.000 la 5.000 de lei. Astfel, se vor sancţiona astfel:

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apeluri,
crestere,
falsificare,
senat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.