SUA îi îndeamnă pe ucraineni, inclusiv pe cei din estul ţării şi Crimeea, să voteze duminică

Autor: Anna Primac Postat la 24 octombrie 2014 29 afişări

Washingtonul i-a îndemnat joi pe toţi cetăţenii ucraineni, inclusiv pe cei care locuiesc în Crimeea anexată de Rusia şi în regiunile separatiste din estul ţării, să voteze duminică la alegerile legislative.

"Este vorba de o nouă etapă importantă pentru o naţiune care încă dă dovadă de angajament în construirea unei democraţii solide, în pofida unor tulburări politice şi probleme de securitate în unele regiuni ale ţării", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jennifer Psaki.

Ea i-a avertizat pe rebelii proruşi împotriva organizării în paralel a unor alegeri la Doneţk şi Lugansk.

"Singurele alegeri legitime" sunt cele organizate duminică şi pe 7 decembrie pentru parlamentul ucrainean, a afirmat ea.

Uniunea Europeană, de asemenea, a cerut luni ca alegerile de duminica viitoare din Ucraina să fie pregătite "fără impedimente" şi "în întreaga ţară", avertizând că Bruxelles-ul nu va recunoaşte scrutinul organizat de separatiştii proruşi pe 2 noiembrie.

"Oficialii şi alegătorii ucraineni trebuie să poată pregăti alegerile fără impedimente, iar candidaţii trebuie să aibă posibilitatea să-şi desfăşoare campania în mod liber şi în siguranţă", au declarat cei 28 de miniştri de Externe din Uniunea Europeană, cu privire la alegerile legislative din 26 octombrie.

Separatiştii proruşi, care ocupă aproximativ 3 la sută din teritorul ucrainean şi care lupta cu armata ucraineană începând din aprilie, boicotează scrutinul. Ei intenţioneană să desfăşoare propriile lor alegeri prezidenţiale şi legislative pe 2 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
UCRAINA,
ALEGERI
/actualitate/sua-ii-indeamna-pe-ucraineni-inclusiv-pe-cei-din-estul-tarii-si-crimeea-sa-voteze-duminica-13451568
13451568
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.