Studiu: Un singur pahar de alcool consumat zilnic creşte riscul de accident vascular cerebral

Autor: Catalina Murea Postat la 07 aprilie 2019 71 afişări

O cantitate moderată de alcool consumată zilnic poate creşte riscul de accident vascular cerebral, potrivit rezultatelor unui studiu făcut de o echipă de cercetători de la universităţile din Oxford, Marea Britanie, şi Beijing, China, informează bbc.com.

Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion de 500.000 de chinezi, pe o perioadă de zece ani. La nivel general, în China, unul din trei bărbaţi nu bea, iar numărul de femei care consumă alcool este foarte mic.

Studiul a definit o porţie de băutură ca fiind un pahar mic de vin, o sticlă de bere şi o singură doză de băuturi spirtoase.

Experţii au descoperit că unul sau două pahare de băuturi alcoolice zilnice cresc riscul de accident vascular cerebral cu 10-15%, iar patru doze măresc posibilitatea cu 35%. Cu alte cuvinte, alcoolul în cantităţi moderate nu este benefic pentru sănătate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALCOOL,
ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.