Studiu: România are a treia cea mai mare rată a abandonului şcolar timpuriu din Uniunea Europeană

Postat la 17 octombrie 2018 33 afişări

România ocupă ultimele locuri la majoritatea indicatorilor urmăriţi în Monitorul educaţiei şi formării, arată un studiu realizat de Comisia Europeană,precizând că nu a fost atinsă niciuna dintre principalele ţintele pentru 2020. Alocările din PIB pentru educaţie continuă să fie cu mult sub media UE.

Studiu: România are a treia cea mai mare rată a abandonului şcolar timpuriu din Uniunea Europeană

Potrivit unui raport realizat de Monitorul educaţiei şi formării al Comisiei Europene, în România se înregistrează a treia cea mai mare rată a abandonului şcolar timpuriu din UE.

“Proporţia tinerilor care au cel mult gimnaziu în segmentul de vârstă 18-24 ani, în perioada analizată 2014-2017, este 18,1% (neschimbat comparativ cu 2014), faţă de o medie UE de 10,6%, apropiată de ţinta de 10% pentru 2020”, se arată în raportul Comisiei Europene, ediţia 2018.

Sursa citată mai precizează că România este pe ultimul loc la ponderea absolvenţilor de studii superioare, înregistrând un procent de 26,3%, faţă de o medie europeană aproape de 40% pentru anul 2020.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
uniunea europeana,
studiu,
abandon,
crestere,
rata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.