PREMIERĂ în România: Motivul ŞOC pentru care Protecţia Consumatorului închide un mare lanţ de magazine

Postat la 17 octombrie 2018 1293 afişări

Premieră în judeţul Constanţa, după ce Protecţia Consumatorului a cerut închiderea magazinului unui mare retailer, pentru abateri repetate, între care şi pentru practici comerciale incorecte. Societatea a primit şi o amendă uriaşă.

PREMIERĂ în România: Motivul ŞOC pentru care Protecţia Consumatorului închide un mare lanţ de magazine

Potrivit şefului OPC Constanţa, Horia Constantinescu, mai multe controale care au vizat magazinele de tip băcănie, atât mici comercianţi, cât şi mari retaileri, au avut loc în ultima perioadă în Eforie, Nord şi Sud, şi în Techirghiol.

Mai multe magazine au fost oprite temporar de la prestarea de servicii.

 

Printre acestea, pentru abateri repetate, a fost sancţionat şi magazinul unui mare retailer din Eforie Nord. Între abaterile constatate au fost unele cu privire condiţiile de depozitare, cu produse ţinute la temperaturi neconforme, cu potenţial periculos pentru consumul uman, şi abateri la practici comerciale incorecte, produse precum „3+1 gratuit” fiind mai scumpe decât dacă ar fi fost achiziţionate la bucată.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.