Studiu OMS: Care sunt alimentele pe care le consumă şi majoritatea românilor, ce pot cauza moartea prematură

Postat la 10 martie 2023 187 afişări

Studiu OMS: Care sunt alimentele pe care le consumă şi majoritatea românilor, ce pot cauza moartea prematură

Alimentele procesate pot cauza moartea prematură, conform primului raport global al OMS privind consumul de sodiu.

Raportul arată că lumea nu este pe drumul cel bun pentru a-şi atinge obiectivul global de reducere a aportului de sodiu cu 30% până în 2025.

Consumul excesiv de sare creşte riscul de boli de inimă, de accident vascular cerebral şi de deces prematur.

Un raport global al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), primul de acest fel privind reducerea aportului de sodiu, arată că lumea nu este pe drumul cel bun pentru a-şi atinge obiectivul global de reducere a aportului de sodiu cu 30% până în 2025.

Chiar dacă sodiul este un nutrient important pentru menţinerea echilibrului de apă şi minerale în organism şi joacă un important rol în funcţia nervoasă, consumul excesiv poate creşte riscul multor boli cronice, expunând la riscul de mortalitate timpurie. Principala sursă de sodiu este sarea de masă (clorură de sodiu), dar acesta se găseşte şi în alte condimente, cum ar fi glutamatul de sodiu. Mâncarea de la fast-food, chipsurile, snacksurile, supele, carnea procesată, tăiţeii instant conţin glutamat de sodiu, iar consumul regulat al acestor produse are efecte grave asupra sănătăţii noastre.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consum,
raport,
deces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.