Studiu: Miniştrii PSD, cele mai multe apariţii în presă, urmaţi de echipa de miniştri PNL şi UDMR

Autor: Cosmin Pirv Postat la 02 august 2022 16 afişări

Echipa de miniştri PSD ocupă locul întâi cu cele mai multe apariţii în presa scrisă, online, radio şi TV, urmată de echipa de miniştri PNL şi UDMR, arată un studiu recent.

Studiu: Miniştrii PSD, cele mai multe apariţii în presă, urmaţi de echipa de miniştri PNL şi UDMR

Potrivit unei analize mediaTRUST privind vizibilitatea partidelor politice generate de miniştrii cabinetului Ciucă, în presa scrisă, presa online, radio şi TV în perioada 1 iulie– 31 iulie 2022, miniştrii PSD au înregistrat 34.862 menţiuni, miniştrii PNL sunt citaţi în 22.221 materiale şi cei UDMR cu 10.633 menţiuni în mass-media din România.

La nivelul audienţei pe toate mediile, în perioada monitorizată, se identifică prezenţa miniştrilor PSD pe prima poziţie - 702,379,632, urmaţi de miniştrii PNL, care obţin o audienţă de 378,022,889 şi UDMR cu o audienţă de 220,377,058.

În presa scrisă, membrii Cabinetului înregistrează un număr de 1.739 articole. Dintre aceştia, echipa de miniştri PSD înregistreză 917 articole în presa scrisă monitorizată şi o audienţă de 23,078,978, echipa de miniştri PNL înregistreză 696 articole cu o audienţă de 14,135,050, iar miniştrii UDMR sunt citaţi în 126 materiale şi la nivelul audienţei generate înregistrează 4,533,255 cititori.

Petre Daea, noul ministru al Agriculturii, este cel mai mediatizat ministru PSD în presa scrisă, urmat de Alexandru Rafila. Pe locul trei se află Sorin Grindeanu.

În ceea ce priveşte miniştrii PNL, Sorin Cîmpeanu este cel mai mediatizat, urmat de Virgil Popescu şi Bogdan Aurescu.

UDMR se remarcă prin ministerul Sportului, reprezentat prin Eduard Novak, ministrul Mediului, Barna Tanczos şi Attila Cseke.

Şi pe TV, Petre Daea şi ALexandru Rafila sunt miniştrii PSD cei mai mediatizaţi, în timp ce de la PNL cele mai multe apariţii le-au avut tot Sorin Cîmpeanu şi Virgil Popescu, iar de la UDMR Barna Tanczos şi Eduard Novak.

La radio, miniştrii PSD înregistreză 1.237 menţionăr, cei de la PNL 693 menţionări, iar cei de la UDMR au fost citaţi în 299 de materiale radio.

În mediul online şi social media, membrii cabinetului Ciucă înregistrează în perioada 1-31 iulie un număr de 57.546 de menţiuni. Dintre aceştia, miniştrii PSD înregistreză 29.324 de materiale pe portalurile online şi social media, cei ai PNL înregistreză 19.172 de materiale şi cei de la UDMR au fost citaţi în 9.055 de materiale online.

Daea, Rafila şi Grindeanu sunt cei mai citaţi miniştrii PSD în mediul online, Cîmpeanu, Popescu şi Aurescu conduc topul miniştrilor PNL, iar de la UDMR cel mai mediatizat este tot ministrul Mediului.

În studiu, apariţiile premierului nu au fost incluse. În realizarea studiului s-au luat în calcul doar miniştrii cu portofoliu.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio şi TV monitorizate de mediaTRUST precum şi site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri şi comentarii pe reţele de socializare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
studiu,
vizibilitate,
partide

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.