Studiu HotelGuru.ro: Luna Septembrie a crescut în preferinţele turiştilor români

Autor: Georgiana Călin Postat la 29 septembrie 2017 128 afişări

România este destinaţia preferată de turiştii români pentru concediul din vara aceasta, este concluzia unui studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Aproximativ 80% dintre respondenţi au afirmat că şi-au planificat concediul în România, fie ei români care locuiesc în ţară sau care lucrează în afara ţării şi au dorit să îşi petreacă vacanţa în staţiunile din ţară

Studiu HotelGuru.ro: Luna Septembrie a crescut în preferinţele turiştilor români

În topul destinaţiilor din România preferate de turişti se află litoralul Mării Negre, Valea Prahovei, Delta Dunării şi satele din Transilvania. Preferinţa pentru litoralul Mării Negre nu este o surpriză, având în vedere că anul trecut pentru 1 milion de turişti şi-au petrecut vacanţ pe litoralul românesc.

Luna Septembrie creşte în preferinţele turiştilor români

Cei mai mulţi români şi-au planificat concediul în luna august (peste 50% dintre respondenţi). Marea surpriză a studiului este că aproximativ 30% şi-au plănuit o vacanţă la începutul lunii septembrie. Au explicat această opţiune prin preţurile mai accesibile de la final de sezon, lipsa aglomeraţiei, trafic mai lejer şi temperaturi moderate.

Bugetul alocat unei vacanţe în România vs. în străinătate

Cei mai mulţi români (peste 70%) alocă pentru bugetul unei vacanţe în România între 100-200 lei pe zi, de persoană, iar pentru o vacanţă în străinătate între 75-150 euro pe zi. Printre destinaţiile din străinătate preferate de români pentru concediul de vară se număra Grecia, Bulgaria, Spania şi Croaţia.

Majoritatea românilor (45%) pleacă în concediu alături de familie şi copii, 37% în cuplu şi 15% alături de prieteni.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2615 de respondenţi din România, care au participat online la completarea chestionarului în perioada iulie – septembrie 2017. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.