Studiu: Din ce în ce mai mulţi proprietari de clădiri aleg externalizarea administrării acestora

Postat la 09 iulie 2018 69 afişări

În 2017, 79% dintre noile proiecte au apelat la servicii externalizate pentru activităţile de management de proprietăţi imobiliare, faţă de doar 24% cât se înregistrau în 2015, specialiştii susţinând că acest segment este în creştere, arată un studiu publicat luni de compania de consultanţă CBRE.

Studiu: Din ce în ce mai mulţi proprietari de clădiri aleg externalizarea administrării acestora

CBRE a analizat evoluţia segmentului serviciilor de administrare a proprietăţilor, în ultimii ani, în România, iar conform analizei tendinţa este de creştere a procentului de externalizare pe acest segment, arată un comunicat al companiei.

Specialiştii spun că orientarea spre externalizare se simte şi pe piaţa clădirilor de birouri, unde s-a remarcat o evoluţie ascendentă în ultimii trei ani.

„În timp ce 24% dintre proiectele de clădiri de birouri livrate în anul 2015 apelau la externalizarea serviciilor de administrare a proprietăţilor, 57% adoptau acest mod de lucru în 2016. Anul 2017 a marcat un nou salt: aproape 80% din spaţiile de birouri beneficiau de serviciile companiilor specializate în domeniu”, se arată în raport.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.