STUDIU Cât timp rezistă anticorpii anti-COVID-19 în cazul persoanelor asimptomatice

Autor: Simona Chirciu Postat la 19 iunie 2020 242 afişări

Anticorpii produşi de organismul uman, drept răspuns la infecţia cu noul coronavirus, se comportă diferit în cazul pacienţilor asimptomatici, faţă de cei cu simptome specifice COVID-19.

Cel puţin, asta arată un studiu publicat într-un jurnal academic, conform cnbc.com. Oamenii de ştiinţă au efectuat un studiu pe 37 de persoane asimptomatice şi alte 37 cu simptome specifive infectării cu noul coronavirus, din Wanzhou, China.

 

În cazul a 40% din procentul bolnavilor asimptomatici, anticorpii aproape dispar în doar circa 8 săptămâni. La polul opus, asta se întâmplă la doar 12,9% din pacienţii cu simptome de COVID-19. 

 

Munca de cercetare pentru a înţelege noul coronavirus este departe de a fi încheiată. Specialiştii încă descoperă aspecte-cheie ale virusului, cum ar fi răspunsul sistemului imunitar odată ce o persoană este expusă la acesta.

 

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.