STUDIU. Care este trucul pentru creier care îţi poate debloca creativitatea

Postat la 16 ianuarie 2023 226 afişări

STUDIU. Care este trucul pentru creier care îţi poate debloca creativitatea

Exemplele de creativitate de zi cu zi sunt numeroase: combinarea resturilor de mâncare pentru a face un nou fel de mâncare gustos, găsirea unei noi modalităţi de a îndeplini sarcinile.

Creativitatea este deseori definită ca fiind generarea de idei sau viziuni care sunt noi şi utile.

Să zicem că sunteţi frustrat din cauza unei amenzi de parcare. Pentru a atenua sentimentele rele, vă puteţi gândi la amendă ca la un moment de învăţare.

Mulţi oameni cred că gândirea creativă este dificilă – că abilitatea de a veni cu idei în moduri noi şi interesante este caracteristică doar unor persoane talentate şi nu celorlalţi. Mass-media îi prezintă adesea pe cei creativi ca fiind cei cu personalităţi excentrice şi cu un talent unic. Cercetătorii au identificat numeroase trăsături de personalitate care sunt asociate cu creativitatea, cum ar fi deschiderea către noi experienţe, idei şi perspective.

Împreună, acestea par să creeze o imagine dezastruoasă pentru cei care se consideră gânditori convenţionali, precum şi pentru cei care nu au joburi creative – inclusiv roluri care sunt adesea considerate tradiţionale şi necreative, cum ar fi contabilii şi analiştii de date. Aceste convingeri ratează o parte esenţială a modului în care creativitatea funcţionează de fapt în creierul omului: Gândirea creativă este ceva în care vă implicaţi în fiecare zi, fie că vă daţi seama sau nu.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creier,
deblocare,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.