Studiu BioMania.ro. Românii vor să trăiască mai sănătos: 87% includ săptămânal în alimentaţie băuturi bio pe bază de plante

Autor: Andra Stroe Postat la 28 martie 2019 80 afişări

Potrivit unui studiu realizat de BioMania.ro , popularitatea băuturilor vegetale a crescut în ultimii ani şi în rândul persoanelor care nu au probleme de sănătate. Astfel, peste 36% dintre români aleg pentru consumul zilnic băuturile vegetale, iar în topul preferinţelor - aceştia aleg să le includă în meniu la micul dejun împreună cu cereale.

Studiu BioMania.ro. Românii vor să trăiască mai sănătos: 87% includ săptămânal în alimentaţie băuturi bio pe bază de plante

Tendinţa către o viaţă sănătoasă este în creştere la nivelul României şi este determinată fie de dorinţa de a înlocui laptele cu băuturi vegetale bio (49%), fie din dorinţa de a savura gustul unei băuturi pe bază de cereale sau fructe, precum migdalele sau cocosul. 36% dintre respondenţi consumă zilnic băuturi vegetale şi 21% o dată la două zile. 87% includ săptămânal în alimentaţie băuturi bio pe bază de plante.

Principalul criteriu de selecţie atunci când vine vorba despre achiziţionarea băuturilor vegetale este reprezentat de ingrediente (68%). Românii acordă o importanţă mai mică preţului în procesul de decizie - doar 7% considerând drept criteriu principal costul. Doar 8% afirmă că alegerea lor e motivată de un regim alimentar restrictiv (cum ar fi diabetul).

72% dintre români sunt interesaţi de adoptarea unui stil de viată sănătos, bazat pe produse fără lactoză, astfel că au alocat în bugetul lunar o sumă maximă de 100 de lei pentru achiziţia produselor din gama băuturile vegetale. 69% dintre consumatorii români preferă să cumpere băuturile vegetale direct din supermarketuri/hipermaketuri, de la rafturile dedicate acestor produse, în timp ce 27% aleg atât magazinele naturiste, cât şi magazinele online de specialitate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alimentatie,
bauturi,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.