DNA: Dacă se adoptă modificările propuse de MJ pe codurile penale ar trebui rejudecate 42 de cauze

Postat la 27 martie 2019 44 afişări

Direcţia Naţională Anticorupţie consideră că modificările propuse de Ministerul Justiţiei la codurile penale şi la legea anticorupţie ar afecta activitatea de urmărire penală şi capacitatea de a-i trage la răspundere penală pe cei care comit fapte penale.

DNA: Dacă se adoptă modificările propuse de MJ pe codurile penale ar trebui rejudecate 42 de cauze

DNA face un inventar ierarhizat al celor mai "îngrijorătoare" dintre modificări.

Printre schimbările cu probleme menţionate de DNA se numără despre posibilitatea contestării deciziilor definitive pronunţate de completurile de 5 judecători ale Curţii Supreme, chiar dacă a expirat termenul prevăzut de Codul de procedură penală, în dosare care privesc membri ai parlamentului, miniştri şi magistraţi în care s-au pronunţat decizii definitive în perioada 1 februarie 2014 – 29 noiembrie 2018.

“Acest proiect de act normativ ar putea determina rejudecarea unui număr de 42 cauze cu 335 inculpaţi, faţă de care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în completuri de 5 judecători, a pronunţat decizii definitive în perioada 01 februarie 2014 – 29 noiembrie 2018”, avertizează DNA într-un comunicat remis miercuri MEDIAFAX.

Potrivit DNA, prin cele 42 de hotărâri definitive pronunţate de completurile de 5 judecători s-a dispus confiscarea specială a sumelor de 5.5 milioane lei, 16.5 milioane euro şi 2 milioane USD, precum şi despăgubiri civile în favoarea statului român în cuantum de 23 milioane lei şi în favoarea altor părţi civile în cuantum de 2 milioane lei

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dna,
modificari,
coduri,
mj,
propunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.