Studenţii români visează să lucreze în marketing şi relaţii publice

Autor: Anca Barbulescu Postat la 14 februarie 2013 34 afişări

Studenţii din România îşi doresc să lucreze în marketing şi relaţii publice, domenii urmate de cel al resurselor umane, conform unui studiu Mercury Research împreună cu Danone şi Inspire Business.

Pe primele locuri în preferinţele studenţilor ca joburi se află marketing-ul (27%) şi relaţiile publice (27%). Acestea sunt urmate de resursele umane (HR), unde 22% dintre studenţi şi-ar dori un loc de muncă în viitor. Chiar dacă nu se află în top, un job de vânzari i-ar satisface pe studenţi, 20% declarând că este un domeniu în care le-ar plăcea să lucreze. La polul opus, se află domenii precum producţia/ industrial (3%), mentenanţa tehnică/ service (3%) sau suport operaţional (2%).

Studiul a fost realizat de Mercury Research împreună cu Danone şi Inspire Business în a doua jumătate a anului trecut, în rândul a 4.162 de respondenţi din mediul urban şi a acoperit o plajă largă de poziţii din diverse arii profesionale şi sectoare economice. Studiul a fost elaborat împreuna cu 18 manageri de HR din companii de top din România şi au fost evaluate 138 de companii. Eşantionul este reprezentat de studenţi, muncitori şi specialişti cu studii medii, specialişti cu studii superioare, middle manageri şi top manageri.

În acest moment, doar 6% dintre angajaţii din România lucrează sau au lucrat în marketing, 6% în PR şi doar 5% în HR. Paradoxal, deşi sunt la coada listei de joburi visate de studenţi, joburile în producţie/ industrial sunt primele în topul locurilor de muncă actuale din piaţă (22%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Studenţii,
români,
marketing,
relaţii publice
/actualitate/studentii-romani-viseaza-sa-lucreze-in-marketing-si-relatii-publice-10561614
10561614
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.