Stroe: PNL a sprijinit fără dubii exact măsurile solicitate de mediul de afaceri

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 24 iunie 2022 26 afişări

PNL a sprijinit fără dubii exact măsurile solicitate de mediul de afaceri, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe: „Ele au funcţionat şi le vom susţine şi mai departe pentru că oferă o perspectivă pozitivă pentru economie”.

Stroe: PNL a sprijinit fără dubii exact măsurile solicitate de mediul de afaceri

„Păstraţi cota unică care a adus prosperitate. Nu introduceţi taxe noi care ar descuraja noi investiţii. Menţineţi sistemul fiscal predictibil. Nu o spunem doar noi, liberalii, ci şi companiile. Mesajele sunt simple şi vin de la investitorii străini şi de la tot mediul de afaceri. E unanimitate. Scrisoarea lor publică conţine semnăturile aproape tuturor marilor asociaţii de investitori, români şi străini. PNL a sprijinit fără dubii exact aceste măsuri, pentru că ele au funcţionat şi le vom susţine şi mai departe pentru că oferă o perspectivă pozitivă pentru economie”, scrie pe Facebook Ionuţ Stroe.

El afirmă că liberalii apreciază susţinerea care vine dinspre marii investitori străini şi români pentru ideile şi măsurile economice promovate constant de PNL

„Companiile cer ca economia să fie încurajată, să nu mergem spre formule fiscale care inhibă iniţiatiava. Şi le dau dreptate sută la sută, pentru că ei sunt cei care creează locuri de muncă, cei la care ne uităm când vorbim de dezvoltare”, încheie Stroe.

Mediul de afaceri cere statului un sistem de impozitare simplu și esențial pentru creșterea economică, care a adus prosperitate, a generat locuri de muncă, precum şi reducerea reală a evaziunii fiscale, inclusiv a deficitului de încasare TVA, precum și reducerea cheltuielilor statului.

Mediul de afaceri reunit prin Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Camera de Comerţ Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Confederaţia Patronală CONCORDIA, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Romanian Business Leaders (RBL), Camera de Comerţ Olandeză R omână (NRCC), Camera de Comerţ Româno-Britanică (BRCC), Camera de Comerţ Bilaterala Eleno-Română (HRCC), Camera de Comerţ pentru Belgia, Luxemburg, România şi Moldova (BEROCC) recomandă câteva direcţii pentru măsuri fiscale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stroe,
pnl,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.