Strigătul de disperare al unei doctoriţe! ,,Când lăsaţi cinci lei coafezei la tuns, nu e tot şpagă?!”

Postat la 12 iulie 2017 606 afişări

Sătulă de condiţia sa profesională din România, o tânără doctoriţă s-a destăinuit într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare Facebook. Aceasta a descris cât de dificilă este viata de medic rezident în spitalele din România, dar şi cât de greşit sunt judecate cadrele medicale pentru că ar primi şpagă de la pacienţi.

Strigătul de disperare al unei doctoriţe! ,,Când lăsaţi cinci lei coafezei la tuns, nu e tot şpagă?!”

,,Nu ne-a tras nimeni de mânecă să ne spună cât de batjocoriţi o să fim, nu ştiam ce salarii sunt, în mintea noastră proastă de atunci aveam senzaţia că vom avea un trai mai bun.. Oo, cât ne-am înşelat. Sunt medic rezident, soţul de asemenea. Avem un copil de 1 an. Suma câştigată împreună pe lună e în jur a 3500 de ron. Plătim chirie, utilităţi, mâncarea.. Nu avem post, avem loc, cum au mulţi rezidenţi, asta înseamnă că după 3 ani, dacă nu prindem un post undeva, vom fi şomeri.

Cei care au copii ştiu ce înseamnă cheltuielile.. A fi rezident cu loc înseamnă un contract de muncă pe perioadă determinată, nu putem să ne facem credit să luăm o casă, îţi trebuie contract de muncă pe perioadă nedeterminată pentru ambii.. Ştiţi cât costă să te duci la un congres, la care trebuie musai să participi? Ştiţi cât costă cărţile de specialitate? Costume de spital? Papuci? Un stetoscop bun? N-avem bani de bonă, noroc de părinţi.. Fugim ca doi nebuni, care scapă primul să luăm copilul.. Şi da, eşti amabil, vrei sa fii amabil, dar ştiţi că de multe ori nu avem bani să ne luăm o apă la serviciu sau un covrig? Că ne gândim că nu avem după bani de lapte pentru copil?

Când te înjură unul, eşti calm, îţi păstrezi calmul, şi la al doilea, şi la al zecelea.. Dar când al treizecilea pacient, şi e abia ora 11 dimineaţa, te face în toate felurile fără să fie vina ta, pt că oameni buni, suntem realmente depăşiţi numeric, cedezi, eşti iritat, toţi avem o limită, nu suntem făcuţi din altceva decât dumneavoastră.. În acelaşi timp ţi se lipeşte stomacul de spate, îţi aminteşti că nu ai mai băut apă de câteva ore.. Cum vă permiteţi să vă bateţi joc de noi?? Cum?? Ştiţi, aveţi cea mai vagă idee ce înseamnă facultatea de medicină? În care intri sănătos şi ieşi cu câteva diagnostice?? Ştiţi cum e să ai fire de păr albe la 23 de ani de la stresul sesiunii? Nouă nu ne-a spus nimeni cum e, poate am fi ales alt drum.. Scoateţi ataţi ochi cu şpaga, s-ar putea să fiţi surprinşi să aflaţi câţi dintre noi nu luăm aşa ceva.. Cu toate că de multe ori, şi vorbesc aici de sume de 5-10 lei, te încântă să îi iei ca să poţi mânca un covrig pentru că tu nu ai nici măcar atât în portofel.. 

Cititi mai multe pe www.banatulazi.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.