Străinii cheltuiesc peste 60 de milioane de euro anual pentru intervenţii medicale în România

Postat la 28 mai 2014 47 afişări

Peste 20.000 de străini vin anual pentru intervenţii medicale în România, în special pentru chirurgie estetică şi tratamente dentare, şi cheltuiesc pe serviciile medicale, cazare şi masă mai mult de 60 de milioane de euro, potrivit reprezentanţilor din turism şi medicină.

Străinii cheltuiesc peste 60 de milioane de euro anual pentru intervenţii medicale în România

 "Nu există o statistică oficială în acest sens, dar din discuţiile noastre cu reprezentanţii turismului medical, putem estima că peste 20.000 de straini au venit anul trecut pentru turism medical în România", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dragoş Răducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), prezent la o conferinţă internaţională de turism medical la Bucureşti.

Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), un străin cheltuieşte, în medie, între 1.500 şi 2.000 de euro pentru o intervenţie medicală în România.

Un astfel de turist stă în România minim 14 zile într-un an, pentru că în afara tratamentului în sine va trebui să revină şi la consultaţii. Astfel, cheltuiala medie pe cazare şi masă ajunge, de asemenea, la 1.500 de euro de persoană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/strainii-cheltuiesc-peste-60-de-milioane-de-euro-anual-pentru-interventii-medicale-in-romania-12660188
12660188
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.