Stoltenberg afirmă că Ucraina ar urma să devină membră NATO, dar nu în viitorul apropiat

Autor: Mihai Draghici Postat la 28 februarie 2023 19 afişări

Stoltenberg afirmă că Ucraina ar urma să devină membră NATO, dar nu în viitorul apropiat

Statele membre NATO sunt de acord cu eventualitatea admiterii Ucrainei, dar pe termen lung, a declarat marţi secretarul general a Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

"Statele membre NATO sunt de acord ca Ucraina să devină membră a Alianţei, dar, în acelaşi timp, aceasta este o perspectivă pe termen lung", a declarat Jens Stoltenberg, potrivit cotidianului Le Monde, în cursul unei vizite în Finlanda.

Secretarul general al NATO a cerut construirea unui nou "cadru", pentru a evita orice nouă invazie militară pe viitor. Rusia se opune vehement admiterii Ucrainei în NATO, acesta fiind unul dintre motivele invocate de Moscova pentru lansarea invaziei militare.

"În momentul de faţă, trebuie să ne asigurăm că Ucraina rămâne o naţiune independentă şi suverană, iar în acest sens trebuie să susţinem Ucraina. Războiul preşedintelui (Vladimir) Putin în Ucraina continuă şi nu există niciun semnal că îşi modifică planurile. Vrea să exercite control asupra Ucrainei, nu se pregăteşte de pace, ci de mai mult război", a subliniat Jens Stoltenberg.

"Trebuie să găsim un cadru care să asigure că preşedintele Putin şi Rusia nu invadează Ucraina încă o dată", a insistat Jens Stoltenberg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
ucraina,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.