Stimulentul unic pentru angajaţi oferit de IKEA în România. Ce pot face aceştia timp de o lună

Autor: Ioana Matei Postat la 05 martie 2020 533 afişări

Stimulentul unic pentru angajaţi oferit de IKEA în România. Ce pot face aceştia timp de o lună

IKEA România introduce o nouă formă de stimulent - luna de tranziţie pentru părinţi, menită să vină în sprijinul angajaţilor cu copii mici, arătând în acelaşi timp preocupare pentru viaţa de familie a acestora, potrivit unui comunicaat de presă trimis de reprezentanţii companiei. Astfel, toţi angajaţii IKEA România care au devenit părinţi şi au beneficiat de concediul pentru creşterea copilului, vor putea acum să lucreze cu jumătate de normă în prima lună după revenirea la muncă şi vor fi plătiţi ca şi cum ar fi lucrat cu normă întreagă.

„Timpul petrecut alături de familie este important pentru a crea un echilibru între activitatea de la locul de muncă şi viaţa personală şi ne face angajaţii mai mulţumiţi. Suntem conştienţi că întoarcerea la muncă după concediul pentru creşterea copilului poate fi stresantă pentru toţi membrii familiei. De aceea, după ce am introdus o lună plătită de concediu pentru noii taţi de la IKEA, anul acesta facem un pas mai departe şi introducem o măsură care va face mai uşoară reîntorcerea la muncă a colegilor care au beneficiat de concediul pentru creşterea copilului şi, în acelaşi timp, vine în ajutorul copiilor acestora să se adapteze noii situaţii. Credem că prin introducerea unor măsuri progresiste oferim tuturor angajaţilor noştri oportunităţi egale de creştere şi dezvoltare”, a spus Violeta Neniţă, Market Manager IKEA România.

Noul beneficiu este parte a campaniei dedicate egalităţii de gen care anul acesta se desfăşoară sub sloganul „Egalitatea începe de acasă".

În urmă cu un an şi jumătate, IKEA a introdus o lună plătită de concediu paternal pentru angajaţii care au devenit taţi, un beneficiu pe care-l pot accesa de îndată de partenerele lor se întorc la muncă. Atât acesta din urmă cât şi noul beneficiu fac parte din abordarea amplă a IKEA SEE pentru promovarea egalităţii de gen în comunitate şi a eforturilor sale de a-şi arăta aprecierea faţă de angajaţii săi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
ikea,
romania,
timp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.