Ştiinţa a găsit răspunsul: Ce pretenţii au bărbaţii bogaţi de la femei

Postat la 26 mai 2016 3001 afişări

Ştiinţa a găsit răspunsul: Ce pretenţii au bărbaţii bogaţi de la femei

Cercetătorii din China au examinat influenţa stării materiale asupra comportamentului romantic în cadrul a două experimente, unde au fost analizate "primele" sentimente ale participanţilor în raport cu informaţia despre partenerul lor: dacă acesta are mai mulţi sau mai puţini bani.

Potrivit Descoperă, studiul sugerează că oamenii se angajează în "strategii condiţionate de împerechere" bazându-se pe alegerile lor romantice în condiţiile factorilor de mediu.

În cadrul studiului, cercetătorii au recrutat studenţi chinezi care erau implicaţi în relaţii heterosexuale pe termen lung. Participanţii au fost apoi repartizaţi aleatoriu în grupuri: un grup ”relativ bogat” şi un grup ”relativ sărac”.

"Ne-am dorit o mai bună înţelegere a importanţei psihologice a banilor în dezvoltarea unor relaţii romantice, deoarece despre acest subiect se cunoaşte foarte puţin. În acest fel, oamenii ar avea o mai bună perspectivă a relaţiilor în care se află”, a explicat profesorul Darius Chan, de la Departamentul de Psihologie a Universităţii din Hong Kong.

Pentru primul experiment, cercetătorii au cerut studenţilor să răspundă la întrebări cu privire la starea lor financiară, folosind o scală diferită în funcţie de starea atribuită. Acest lucru a fost realizat în conformitate cu aşteptările că cei din grupul "bogat" ar alege probabil cea mai mare sumă de bani enumerată, în timp ce cei din grupul "sărac" ar face selecţii din partea de jos a grilei.

Mai multe puteti citi pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/stiinta-a-gasit-raspunsul-ce-pretentii-au-barbatii-bogati-de-la-femei-15380393
15380393
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.