Ştii ce mănânci? Vezi lista online a aditivilor din alimente. Ce norme vor trebui să respecte producătorii

Postat la 15 noiembrie 2011 44 afişări

Utilizarea aditivilor în alimente va deveni mai sigură şi transparentă în urma adoptării a două acte legislative de către Comisia Europeană, la unele categorii de alimente fiind autorizaţi foarte puţini aditivi sau fiind complet interzişi, ca în cazul iaurtului nearomatizat, a untului, a compotului.

Cele două acte normative adoptate de CE se referă la lista aditivilor din produsele alimentare, care va intra în vigoare în iunie 2013, această perioadă de graţie pentru aplicare a fost considerată necesară pentru a permite industriei alimentare a Uniunii să se adapteze la noile norme.

Al doilea act se referă la lista aditivilor din ingredientele alimentare cum ar fi alţi aditivi, enzime, arome şi substanţe nutritive şi se va aplica după 20 de zile de la data publicării în Jurnalul Oficial al UE, se arată într-un comunicat de luni al Comisiei Europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
online,
aditivi,
producători
/actualitate/stii-ce-mananci-vezi-lista-online-a-aditivilor-din-alimente-ce-norme-vor-trebui-sa-respecte-producatorii-8976484
8976484
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.