Stelian Ion sare în apărearea lui Nicuşor Dan: E unul dintre cei mai cinstiţi oameni

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 17 februarie 2023 42 afişări

Instanţa va spune cine are dreptate în cazul lui Nicuşor Dan, acuzat de ANI de abuz în serviciu şi conflict de interese, declară la RFI deputatul USR Stelian Ion. Fostul ministru al Justiţiei apreciază că primarul Capitalei este un om onest.

Stelian Ion sare în apărearea lui Nicuşor Dan: E unul dintre cei mai cinstiţi oameni

„Aprecieri juridice pe această speţă nu am cum să fac, pentru că nu am toate piesele, nu am dosarul, nu sunt toate actele la care face referire primarul general, Nicuşor Dan. Voi face însă nişte aprecieri de ordin subiectiv şi mi le asum, pentru că nu am cum să nu fiu subiectiv în ce-l priveşte pe Nicuşor Dan. Eu îl cunosc de ceva vreme pe Nicuşor Dan, am intrat în politică încurajat de această imagine a politicianului onest, care munceşte şi încearcă să intre în politică pentru a face nişte lucruri bune şi în tot parcursul anilor mi-am întărit convingerea că Nicuşor Dan e unul dintre cei mai oneşti, corecţi, cinstiţi oameni pe care-i cunosc. Deci de la premisa asta merg”, spune Stelian Ion.

Fostul ministru al Justiţiei acuză Inspectoratul de Stat în Construcţii că-l „copleşeşte” cu amenzi pe Nicuşor Dan.

„N-am cum să nu observ că unele instituţii ale statului în prezent acţionează într-adevăr ca o ghioagă şi aflu cu această ocazie că Nicuşor Dan are o mulţime de amenzi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, spre exemplu. Deci instituţia care ar trebui să se ia de rechinii imobiliari, că tot vedem ce se întâmplă în jurul nostru, dar şi în România, când vedem cum se zgâlţâie blocurile, crapă şi ni se face inima cât un purice la fiecare tramvai care trece pe lângă blocul nostru, da, această instituţie care ar trebui să ia la rost rechinii imobiliari găseşte de cuviinţă să-l înnăbuşe, să-l copleşească cu amenzi pe Nicuşor Dan (...). Instanţa va spune cine are dreptate”, încheie el.

Nicuşor Dan este acuzat de ANI de abuz în serviciu şi conflict de interese. Primarul Capitalei ar fi plătit o amendă din banii municipalităţii şi ar fi încălcat legea, după ce a preluat conducerea interimară a mai multor instituţii din subordinea Primăriei. ANI a sesizat Parchetul General, Prefectura şi Curtea de Conturi. În replică, primarul anunţă că va ataca în instanţă raportul Agenţiei de Integritate, care interpretează în opinia sa legea în mod eronat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stelian ion,
nicuşor dan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.