Stelian Ion, despre legile justiţiei: Coaliţia a făcut ce nu a reuşit Liviu Dragnea

Autor: Laura Buciu Postat la 25 august 2022 50 afişări

România riscă să piardă bani din PNRR, din cauza modului în care au fost modificate legile justiţiei, declară deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei.

Stelian Ion, despre legile justiţiei: Coaliţia a făcut ce nu a reuşit Liviu Dragnea

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, afirmă la RFI că textele legilor justiţiei adoptate de Guvernul Ciucă arată foarte prost.

„Arată foarte prost, din păcate. În loc să corecteze ceea ce era de corectat şi să modernizeze justiţia, aceste legi, dacă vor fi adoptate şi promulgate în această formă, vor reprezenta în opinia mea un regres. Nu este vorba doar de nişte critici

ale noastre, care vin din partea Opoziţiei. Opoziţia în general critică. Vă rog să observaţi criticile care vin din partea magistraturii, din partea magistraţilor care în perioada 2017-2018 şi atunci au luat atitudine şi atunci au criticat toate modificările nocive care erau făcute la vremea aceea de regimul Dragnea (...). E adevărat, altă parte a magistraturii aplaudă aceste modificări, pentru că cel puţin în CSM, unde se fac nişte jocuri foarte nocive pentru magistratură şi pentru justiţie, acolo există o aripă anti-reformistă (...). Mai bine nu am fi făcut aceste modificări, decât să le facem aşa, doar mimând reforme, pentru că la urma urmei asta se întâmplă acum”, spune Stelian Ion.

Fostul ministru USR crede că legile justiţiei vor fi agravate în Parlament.

„Mă aştept, pe modelul pe care l-am mai experimentat, din păcate, al legii avertizorilor de integritate, ca această variantă oricum proastă a legilor justiţiei să fie agravată în Parlament, prin alte amendamente. Bineînţeles, noi USR vom depune amendamente, pentru corectarea legilor. Avem varianta din martie anul trecut, avem propria noastră viziune (...). Ce nu a reuşit Dragnea în 2017-2018 au reuşit să facă ei acum”, consideră fostul ministru.

Stelian Ion avertizează că „România riscă să aibă o justiţie legată de factorul politic şi influenţată, deci o justiţie mai puţin eficientă şi mai puţin independentă. Riscăm şi obţinerea fondurilor din PNRR, pentru că e posibil totuşi CE să nu accepte genul ăsta de modificări doar bifate pe hârtie. Riscăm să nu se ridice MCV, în ciuda optimismului afişat de premierul plagiator Ciucă (...). Este esenţial ca ministrul să sesizeze Comisia de la Veneţia, deşi mă îndoiesc că o va face. Noi vom încerca pe toate căile să facem acest lucru”, a mai spus Ion.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stelian ion,
coaliţie,
justiţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.