Stefan Boboc: "Exista clasa medie in Romania si ea se dezvolta in acelasi ritm in care se dezvolta si societatea romaneasca"

Autor: Ioana Mihai Postat la 05 aprilie 2011 104 afişări

"Romania are in momentul de fata o clasa de mijloc, nu foarte puternica, precum in statele occidentale, dar aceasta clasa creste in ultimii 7-8 ani si incearca sa aduca si in Romania normalitatea in acest domeniu", spune Stefan Boboc, avocat coordonator firma de avocatura"Boboc& Asociatii".

In tarile occidentale, clasa de mijloc este cea mai numeroasa si reprezinta segmentul de populatie cel mai dezvoltat.La noi clasa de mijloc este formata din angajatii in mediu privat, din liber profesionisti precum arhitecti, avocati, doctori si din antreprenori. Daca in alte tari, functionarii publici fac parte din categoria clasei mijlocii, la noi, datorita nivelului scazut de performanta din institutiile statului care antreneaza o salarizare redusa, functionarii publici nu se incadreaza intotdeauna in ce numim clasa de mijloc, in opinia lui Boboc.

Tot el considera ca exista clasa medie in Romania si ea se dezvolta in acelasi ritm in care se dezvolta si societatea romaneasca. Este in directa legatura cu dezvoltarea noastra din ultimii 20 de ani care a fost mai degraba lenta in cele mai multe domenii de activitate. "Statistic s-ar putea ca aceasta clasa sa arate mult mai bine prin scriptele celor de la statistica, deoarece in Romania avem poate cel mai mare numar de proprietari de imobile, procentual vorbind la populatia tarii, din Europa", completeaza Boboc.

Dar acest lucru se datoreaza in principiu faptului ca in anii 90 s-au putut cumpara locuintele, ceea ce poate induce ideea ca in Romania clasa de mijloc este foarte puternica. "Cred totusi ca mai degraba venitul pe individ si pe familie, stabilitatea locului de munca, gradul de instructie al cetatenilor, pot intra in calculul referitor la clasa medie si aici cred ca cifrele nu mai sunt la fel de generoase", subliniaza Stefan Boboc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Clasa medie,
Romania,
societate
/actualitate/stefan-boboc-exista-clasa-medie-in-romania-si-ea-se-dezvolta-in-acelasi-ritm-in-care-se-dezvolta-si-societatea-romaneasca-8132419
8132419
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.