Steag cu mesaje împotriva partidului de extremă dreapta Frontul Naţional, instalat pe Turnul Eiffel

Postat la 05 mai 2017 61 afişări

Mai mulţi militanţi ai organizaţiei nonguvernamentale Greenpeace au fost văzuţi vineri dimineaţa instalând pe Turnul Eiffel un steag pe care erau scrise mesaje împotriva partidului de extremă dreapta, Frontul Naţional, informează Le Figaro.

Steag cu mesaje împotriva partidului de extremă dreapta Frontul Naţional, instalat pe Turnul Eiffel

Pe platforma de socializare Twitter au apărut mai multe fotografii în care patru activişti încercau să instaleze stegaul galben pe care se putea citi: „Libertate, egalitate, fraternitate. #Rezist”.

În cadrul unui articol, făcut public pe 30 aprilie de publicaţia Le Journal du Dimanche, peste une 60 de asociaţii, printre care şi Greenpeace, au solicitat cetăţenilor francezi să se mobilizeze în cel de-al doilea scrutin prezidenţial în faţa ”celor care susţin retragerea Franţei din UE”.

Mai mulţi utilizatori de internet şi-au exprimat îngrijorarea în privinţa acţiunii Greenpeace, subliniind uşurinţa cu care activiştii au putut întreprinde o asemenea acţiune într-un stat ce a instituit stare de urgenţă, în urma atacurilor teroriste din noiembrie 2015.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.