Statul îţi dă bani ca să-ţi iei televizor, laptop sau aparat de aer condiţionat. Ce trebuie să faci ca să-i primeşti

Autor: Mediafax Postat la 15 mai 2021 464 afişări

Statul îţi dă bani ca să-ţi iei televizor, laptop sau aparat de aer condiţionat. Ce trebuie să faci ca să-i primeşti

În şapte ore de la deschiderea programului „Rabla pentru electrocasnice” s-au înscris 61.000 de persoane care vor să îşi înlocuiască aparatele electrocasnice vechi cu unele noi, performante energetic.

Reprezentanţii Administraţiei Fondului pentru Mediu spun că, vineri, până la ora 17.00, la 7 ore de la deschiderea aplicaţiei informatice, şi-au creat conturi de utilizator 61.000 persoane fizice care doresc să-şi înlocuiască aparatele electrocasnice vechi cu unele noi, performante energetic.

Conturile pentru „Rabla pentru electrocasnice” pot fi create până joi, 20 mai, la ora 23.59.

Ulterior, în cele 3 etape vor fi selectate echipamentele dorite. Astfel, în etapa I: vouchere aferente categoriei din care fac parte maşinile de spălat rufe/vase şi frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie); în etapa II: vouchere aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile şi tabletele (4 iunie-17 iunie) şi etapa III: vouchere aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoarele (18 iunie – 1 iulie).

Anul acesta, echipamentele incluse în program şi sumele aferente fiecărui echipament sunt: 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasa energetică C; 400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D; 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E; 400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică E; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

Bugetul alocat Programului în anul 2021 este de 75 milioane lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rabla,
electrocasnice,
inscriere,
energie,
etapa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.