Statul îi ţine pe români în suspans cu amânarea taxelor

Autor: Angela Carp Postat la 24 iunie 2020 129 afişări

Statul îi ţine pe români în suspans cu amânarea taxelor

Statul îi ţine pe români în suspans cu amânarea taxelor şi întârzie să publice Ordonanţa în Monitorul Oficial. Dacă ordonanţa nu se va publica la timp şi cineva decide să nu plătească acum, ar putea fi executat silit de către fisc.

Guvernul a dat o Ordonanţă de Urgenţă care permite amânarea plăţii taxelor până pe 25 octombrie. Însă, Ordonanţa nu este publicată în Monitorul Oficial, aşa că nu se aplică.

Miercuri, 24 iunie, este ultima zi pentru depunerea declaraţiilor.

„În momentul de faţă, recomandarea ar fi să se amâne orice decizie legată de plată, până mâine. Pentru a nu depune declaraţii rectificative şi pentru a putea beneficia de facilitate recomandăm să se amâne puţin operaţiunile, în speranţa că până la sfârşitul zilei se va publica în Monitorul Oficial, Ordonanţa. Este foarte importantă pentru antreprenori pentru că în această perioadă, costurile pentru menţinerea afacerii sunt destul de ridicate şi în principal, scopul urmărit a fost de a sprijini plata salariilor şi a furnizorilor pe perioada acestei stări de criză. Pentru toată lumea, în momentul de faţă, contează ceea ce apare în Monitorul Oficial. Nu este exclus ca faţă de varianta publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor, să apară unele modificări”, a declarat Emilian Duca, consultant fiscal.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
taxe,
amanare,
monitorul oficial,
romani,
suspans

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.