Statul îi obligă pe elevi la cursuri online. Dar nu ţine cont că intr-un singur judeţ sunt 11.000 de copii care nu au smartphone sau măcar curent

Postat la 24 aprilie 2020 745 afişări

Statul îi obligă pe elevi la cursuri online. Dar nu ţine cont că intr-un singur judeţ sunt 11.000 de copii care nu au smartphone sau măcar curent

Guvernanţii au decis ca elevii să urmeze cursurile online, dar acest lucru este imposibil pentru sute de mii de copii din toată ţara. Numai în judeţul Botoşani există 11.000 de elevi care nu au smartphone sau chiar electricitate.

Guvernanţii iau în aceste zile decizii din birouri, fără a ţine, însă, cont de realitatea din teritoriu. De aceste situaţii au ajuns să fie afectaţi şi copiii săraci din judeţ, care încă mai fac lecţii la lumina lumânărilor, în timp de ministerul Educaţiei le spune că trebuie să facă ore pe tabletă, laptop sau smartphone, deşi unii nu au nici măcar electricitate, scrie Monitorul de Botoşani.

Este şi cazul Ioanei, o elevă de 13 ani din localitatea Stânceşti, la doar câţiva kilometri de Botoşani.

 Îşi face temele la lumina lumănării

Fata îşi face temele la lumina lumânării, pentru că nu are electricitate, iar cele mai multe lucruri le învaţă la clasă şi din explicaţiile profesorilor.

O tablet, un laptop sau un smartphone sunt lucruri la care nici nu visează, iar cursurile online sunt un fel de SF pentru Ioana.

Profesorii botoşăneni din zonele rurale sunt, de multe ori, aproape la fel de săraci ca părinţii elevilor lor

„Eu i-aş lua eu un telefon unui astfel de copil, dar nici măcar eu nu am smartphone. Am făcut un grup cu elevii şi le dau exerciţii, apoi verificăm rezolvările pe mesaje private. Copiii care nu au posibilitatea vor fi ulterior evaluaţi, când va reîncepe şcoala şi vom încerca să îi aducem şi pe ei la nivelul celorlalţi, cu materia”, a spus un profesor de matematică din comuna Mihai Eminescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cont,
copii,
cursuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.