Violeta Alexandru, apel către români să nu mai lucreze la negru. Anunţ despre plăţile către românii în şomaj tehnic/ Situaţii semnalate de angajaţi chemaţi la muncă, după suspendarea activităţii

Postat la 24 aprilie 2020 316 afişări

Violeta Alexandru, apel către români să nu mai lucreze la negru. Anunţ despre plăţile către românii în şomaj tehnic/ Situaţii semnalate de angajaţi chemaţi la muncă, după suspendarea activităţii

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunţat că astăzi şi luni vor fi făcute toate plăţile pentru şomajul tehnic.

Violeta Alexandru: O primă parte din plati a fost facuta la cateva zile dupa inceputul lunii aprilie. Imediat ce s-a facut rectificarea bugetara toate dosarele care au fost prelucrate au fost finalizate si plata s-a facut chiar in cursul zilei de astazi. Imi pare rau ca nu am reusit sa platim mai devreme. E o situatie cu caracter exceptional.

Ministrul a spus că au fost semnalate cazuri de solicitare de şomaj tehnic pentru angajaţi, dar acestora li s-a cerut să vină la muncă. Apel al ministrului să fie semnalate încălcările la Direcţiile de muncă şi un altul să nu se lucreze la negruDeclaraţii ale oficialului de la Muncă:

- Am vrut sa venim sprijinul problemei econimiei prin somajul tehnic. A fost un demers in premieră si pentru cei care au depus cereri, dar si pentru MM. Stiu ca au fost perioade in care aplicantii au avut nevoie de sprijin. Stiu ca au fost nevoie de clarificari. A trebuit sa luam decizii rapid. Ne invata aceasta experienta foarte multe. As vrea sa asigur ca facem continue imbunatatiri. Aceasta perioada prin care am trecut ne ajuta sa ne pregatim pentru orice situatie de criza, situatie limita prin care Romania trece.

Este important sa internalizam in interiorul insitutiilor experitiza. Fara sa pot compara, as spune totusi ca evaluarea mea imi arata ca Romania a reusit sa gestioneze programul pe care guvernul Orban l-a gandit intr-un mod eficient. Am putut sa constat faptul ca de la luarea deciiei pana la platile efective Romania a resuit sa grstioneze o masura de criza in mod eficient.

- Experienta Romaniei e discutata si analizata ca o experienta practica si eficienta in gestionarea acestui proces. Peste 600.000 de romani angajati au fost sprijiniti prin somaj tehnic. Dupa eliminarea dublurilor, peste 50.000 de profesionisti (pfa, intreprinderi familiale, contracte depturi de autor) au fost beneficiari. Ne bucuram pentru fiecare om

O primă parte din plati a fost facuta la cateva zile dupa inceputul lunii aprilie. Imediat ce s-a facut rectificarea bugetara toate dosarele care au fost prelucrate au fost finalizate si plata s-a facut chiar in cursul zilei de astazi. Imi pare rau ca nu am reusit sa platim mai devreme. E o situatie cu caracter exceptional.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
plati,
munca,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.