Ţara în care oamenii cheltuie pe mâncare aruncată mai mult decât pe utilităţ iar fermierii aruncă tone de alimente

Autor: Andra Stroe Postat la 24 aprilie 2020 476 afişări

Ţara în care oamenii cheltuie pe mâncare aruncată mai mult decât pe utilităţ iar fermierii aruncă tone de alimente

Un studiu coordonat de Zach Conrad, reprezentant al departamentului de Ştiinţele Sănătăţii din cadrul William & Mary University, Virginia, SUA, arată că un american obişnuit consumă zilnic doar 59% din mâncarea pe care o cumpără, restul de 41% fiind aruncată la gunoi, scrie Daily Mail. Echivalentul în bani al mâncării aruncate este de 3,62 dolari, triplu faţă de preţul reieşit în 2008 ani în urma unui studiu similar.

Astfel, pe parcursul unui an un american obişnuit cheltuie peste 1.300 de dolari pe mâncare irosită, adică mai mult decât cheltuie pe gaze, haine noi, încălzire şi electricitate sau pe taxele de proprietate. Studiul a fost realizat pe un eşantion de aproape 40.000 de persoane, dintre care 80% erau americani non-hispanici, 65% dintre ei având un raport venit / sărăcie de cel puţin 2 , ceea ce înseamnă că au câştigat cel puţin două ori mai mult decât ar fi pragul de venit pentru a fi considerat „sărac”.

De asemenea, studiul a arătat că şi beneficiile nutritive ale alimentelor consumate în rândul americanilor sunt scăzute. Doar unul din zece americani a consumat cantitatea recomandată de fructe şi legume şi între 60 şi 70% dintre americani au depăşit porţiile zilnice recomandate pentru zahăr şi grăsimi saturate.

Un raport recent al Asociaţiei Internaţionale a Alimentelor Lactate a arătat că fermierii americani aruncau peste 3,7 milioane de litri de lapte proaspăt pe zi, de teamă să nu se strice. Fermele individuale de pui distrug până la 750.000 de ouă proaspete pe săptămână, care nu mai pot fi expediate în magazine. În Idaho, unii fermieri au fost nevoiţi să arunce peste 500.000 de cartofi pe care nu au reuşit să-i livreze în lanţurile de aprovizionare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
americani,
aruncare,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.