O româncă a fost cooptată de Trump pentru a fi consilier la Casa Albă: Daniela Rus este director în cadrul celebrului MIT

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 aprilie 2020 178 afişări

Daniela Rus, profesor şi director în cadrul Laboratorului de Computer Science şi Inteligenţă Artificială (CSAIL) al prestigiosului MIT, a fost numită săptămâna aceasta la Casa Albă, în Consiliul pentru Tehnologie şi Ştiinţă (PCAST), care îl sfătuieşte pe Donald Trump, conform informaţiilor publicate de instituţie.

PCAST consiliază Casa Albă în probleme critice legate de securitatea şi economia SUA, inclusiv în ceea ce priveşte politici legate de viitorul muncii, avansurile tehnologice şi ştiinţifice ale Statelor Unite şi segmentul de cercetare dezvoltare al statului.

„Sunt onorată să îmi pot aduce perspectiva de informatician acestui grup, într-un moment în care multe dintre problemele care implică inteligenţă artificială şi computer science ridică întrebări importante în ţară şi în lume, atât ştiinţifice, cât şi legate de metode”, a spus Daniela Rus, citată de MIT News.

PCAST operează sub egida Biroului pentru Politicile din Ştiinţă şi Tehnologie de la Casa Albă (OSTP), care a fost înfiinţat în 1976. Cu toate acestea, consiliul a existat la un nivel mai informal încă de pe vremea lui Franklin Roosvelt, care avea consilieri pentru ştiinţe în 1933.

Daniela Rus este profesor de inginerie electrică şi informatică în cadrul MIT, precum şi prodecan pentru cercetare în cadrul Stephen A. Scharzman College of Computing – una dintre cele mai prestigioase instituţii de cercetare din lume în domeniul computerelor.

Cercetările ei în robotică, inteligenţă artificială şi data science se concentrează în primul rând pe dezvoltarea ştiinţei şi ingineriei din spatele autonomiei – având ca scop pe termen lung să contribuie la un viitor în care roboţii sunt integraţi în viaţa cotidiană pentru a ne ajuta atât fizic, cât şi psihic.

Aplicaţiile muncii ei s-au transmis până acum în transporturi, manufactură, medicină şi planificare urbană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stiinta,
casa,
casa alba,
ioan rus,
mit,
tehnologie

ALEPH STORY: BEST OF. România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană şi pe locul 128 în lume la educaţie financiară

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.