Ministerul Muncii a publicat un ghid util pentru cetăţenii care doresc să plece la muncă în străinătate

Autor: Alexandru Nanu Postat la 23 aprilie 2020 151 afişări

Ministerul Muncii a publicat un ghid util pentru cetăţenii care doresc să plece la muncă în străinătate

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a publicat un ghid cu informaţii utile pe care orice lucrător român trebuie să le cunoască înainte să semneze un contract de muncă cu un angajator din străinătate, în condiţiile în care, odată ajunşi în statul de destinaţie, lucrătorii români intră sub jurisdicţia statului respectiv, conform celui mai recent comunicat publicat pe site-ul insitutţiei.

Ghidul publicat pe site-ul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale cuprinde informaţii despre legalitatea contractelor de muncă, lista agenţiilor de plasare autorizate şi cea a agenţilor de muncă temporară şi include datele de contact ale ambasadelor şi consulatelor, precum şi Ghidul lucrătorului român, elaborat în colaborare cu Ambasadele României şi Corpul ataşaţilor pe probleme de muncă şi sociale.

Ghidul poate fi consultat aici: https://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/2014-domenii/munca/mobilitatea-fortei-de-munca/5895

Totodată, având în vedere interesul crescut al lucrătorilor români sezonieri de a pleca să muncească în străinătate, dar şi condiţiile de muncă pe care aceştia le reclamă odată ce ajung la destinaţie, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a decis să pună la dispoziţia tuturor celor interesaţi o linie telefonică cu tarif normal, astfel încât lucrătorii să se poată consulta cu specialişti din Inspecţia Muncii înainte de semnarea unui contract, pentru a evita abuzurile.

Numerele de telefon la care cetăţenii români pot cere informaţii despre munca în străinătate sunt: 021.302.70.52 şi 021.302.70.53 şi pot fi apelate de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-18.00.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.