ONU a lansat o iniţiativă globală „istorică”. Ce decizie s-a luat în privinţa pandemiei de coronavirus

Postat la 24 aprilie 2020 1310 afişări

ONU a lansat o iniţiativă globală „istorică”. Ce decizie s-a luat în privinţa pandemiei de coronavirus

Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat vineri o iniţiativă globală “istorică”.

Aceasta reuneşte numeroase ţări, între care Franţa şi Germania, dar fără participarea SUA, pentru a accelera producţia de vaccinuri, tratamente şi teste împotriva noului coronavirus şi pentru a asigura un acces echitabil la acestea, relatează AFP şi Reuters.

“Este o colaborare istorică pentru a accelera dezvoltarea, producţia şi distribuţia echitabilă a vaccinurilor, testelor şi a tratamentelor pentru COVID-19”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale la care au participat şi preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen,scrie stirileprotv.ro

“Lumea are nevoie de aceste instrumente şi are nevoie de ele rapid”, a mai spus şeful OMS.

“Ne confruntăm cu o ameninţare comună pe care nu o putem învinge decât printr-o abordare comună”, a afirmat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
initiativa,
lansare,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.