Statul cu peste 1 miliard de locuitori care promite că va elimina total produsele din plastic de unică folosinţă până în 2022

Autor: Alex Ciutacu Postat la 06 iunie 2018 514 afişări

Statul cu peste 1 miliard de locuitori care promite că va elimina total produsele din plastic de unică folosinţă până în 2022

India va elimina toate produsele din plastic de unică folosinţă până în 2022, potrivit unui anunţ al premierului Narendra Modi, citat de publicaţia The Guardian.

Planul reprezintă cel mai ambiţios plan de până acum la nivel global pentru combaterea poluării cu plastic dintre toate proiectele desfăşurate de cele 60 de state ce au iniţiat proiecte promediu.

Mutarea lui Modi are ca scop limitarea drastică a fluxului de plastic de la cei 1,3 miliarde de cetăţeni ai uneia dintre economiile cu cea mai rapidă creştere din lume.

„Alegerile pe care le facem astăzi definesc viitorul nostru colectiv”, spune Modi. „Alegerile poate nu sunt uşoare. Dar prin conştientizare, tehnologie şi un parteneriat global, sunt sigur că putem lua deciziile bune. Haideţi să ne aliem cu toţii pentru a combate poluarea cu mase plastice şi să transformăm planeta asta într-una cu un trai mai bun”.

Un raport al Naţiunilor Unite arată că zeci de naţiuni acţionează împotriva poluării cu mase plastice, printre care Kenya care interzice pungile din plastic sau China care încurajează utilizarea pungilor biodegradabile.

O taxă pe sacoşele de plastic de unică folosinţă în Marea Britanie a redus drastic utilizarea acestora. Cu toate acestea, ambiţia premierului Theresa May de a elimina „poluarea cu plastic până la sfârşitul lui 2042”, a fost criticat ca fiind mult prea lent.

Milioane de tone de plastic intră în oceane în fiecare an, aceste deşeuri fiind responsabile pentru moartea a sute de balene şi alte creaturi marine la nivel global, din marile oceane până în râurile din vârfurile Elveţiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plastic,
eliminare,
produse

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.