Statistică ÎNGRIJORĂTOARE: 1,5 milioane de români trăiesc cu MAI PUŢIN DE 15 LEI pe zi. Vezi care este cea mai SĂRACĂ zona din România

Postat la 23 noiembrie 2018 329 afişări

Un nou raport în care România se află în fruntea clasamentului. Totuşi, nu este un motiv de mândrie, pentru că vorbim despre topul celor mai săraci locuitori din Uniunea Europeană. Peste 1,5 milioane de români trăiesc cu mai puţin de 15 lei pe zi.

Statistică ÎNGRIJORĂTOARE: 1,5 milioane de români trăiesc cu MAI PUŢIN DE 15 LEI pe zi. Vezi care este cea mai SĂRACĂ zona din România

Peste 1,5 milioane dintre români trăiesc cu mai puţin de trei euro pe zi, asta însemnând sub 15 lei. Aceştia sunt consideraţi a fi cei mai săraci dintre europeni, se arată într-un raport publicat de Monitorul Social.

Lunar, aceste persoane au venituri mai mici de 400 de lei. 373 de lei de persoană, mai exact. Îngrijorător este faptul că vorbim despre oameni care muncesc, dar, şi aşa, trăiesc cu mult sub limita traiului decent. Oficial, numărul românilor consideraţi săraci trece de 5 milioane de persoane. În România sunt în jur de şase milioane de angajaţi, iar peste două milioane dintre ei sunt plătiţi cu salariul minim pe economie. Asta înseamnă 1.200 de lei net, lunar.

Cea mai ridicată incidenţă a sărăciei e în rândul celor cu vârsta de sub 18 ani, peste o treime dintre aceştia s-au aflat sub pragul de sărăcie, mult peste nivelurile corespunzătoare adulţilor, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
saracie,
romani,
scadere,
mai

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.