Statele zonei euro vor fi obligate să supună bugetele naţionale verificării Comisiei Europene

Autor: Ioana Nita Postat la 22 februarie 2013 25 afişări

Parlamentarii europeni au hotărât că statele zonei euro vor fi obligate să supună bugetele naţionale verificării din partea Comisiei Europene, aceasta căpătând, de asemenea, puteri mai mari în supravegherea ţărilor cu probleme financiare.

Parlamentarii europeni au hotărât că statele zonei euro vor fi obligate să supună bugetele naţionale verificării din partea Comisiei Europene, aceasta căpătând, de asemenea, puteri mai mari în supravegherea ţărilor cu probleme financiare. Noile reguli reprezintă cel mai recent efort pentru consolidarea disciplinei fiscale şi prevenirea declanşării unei noi crize a datoriilor suverane, scrie agenţia Thomson Reuters. "Noile reglementări reprezintă elemente cheie pentru construirea unei guvernanţe economice puternice în zona euro şi pentru întărirea rezistenţei UE în faţa unor viitoare crize economice", a declarat Martin Schulz, preşedintele PE. Noua lege, denumită "pachetul dublu" în jargonul UE, vine după un an de negocieri cu guvernele în completarea actualelor reglementări fiscale, care au devenit mai stricte în 2011 prin introducerea unor sancţiuni pecuniare imediate pentru cei care depăşesc limitele de deficit bugetar şi datorie publică. Guvernele sunt libere să ignore recomandările CE, dar riscă să fie atacate în justiţie de UE.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/statele-zonei-euro-vor-fi-obligate-sa-supuna-bugetele-nationale-verificarii-comisiei-europene-10586976
10586976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.