Stat Islamic revendică comiterea atentatului de la Nisa de către un "soldat" al reţelei teroriste

Postat la 16 iulie 2016 91 afişări

Reţeaua Stat Islamic a transmis sâmbătă un mesaj prin care salută atentatul din oraşul francez Nisa, precizând că a fost comis de "un soldat" al organizaţiei fundamentaliste sunnite, cel mai probabil un simpatizant al acesteia.

"Autorul operaţiunii de la Nisa este un soldat al Statului Islamic. A executat operaţiunea ca reacţie la apeluri de a lansa atacuri împotriva cetăţenilor ţărilor participante la coaliţia contra Statului Islamic", anunţă agenţia de ştiri Amaq, aparţinând organizaţiei teroriste care ocupă teritorii în Irak şi Siria unde a proclamat "un califat".

Reţeaua teroristă sunnită pare să sugereze că autorul atentatului de la Nisa, soldat cu 84 de morţi şi peste 200 de răniţi, nu avea legături directe cu ierarhia grupului fundamentalist, fiind însă un simpatizant. Atentatul de la Nisa a fost comis de Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, un francez de origine tunisiană în vârstă de 31 de ani împuşcat mortal de poliţie după ce a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STAT ISLAMIC,
FRANŢA,
/actualitate/stat-islamic-revendica-comiterea-atentatului-de-la-nisa-de-catre-un-soldat-al-retelei-teroriste-15529705
15529705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.