Start-up-ul tech Extasy demarat de Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, a reuşit să obţină o nouă finanţare de 650.000 euro. Evaluarea proiectului a ajuns la 6,5 milioane euro

Autor: Ioana Nita Postat la 18 aprilie 2021 88 afişări

Start-up-ul tech Extasy demarat de Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, a reuşit să obţină o nouă finanţare de 650.000 euro. Evaluarea proiectului a ajuns la 6,5 milioane euro

Extasy, start-up-ul înfiinţat de Bogdan Buta, fondatorul festivalurilor UNTOLD, alături de colegul său din facultate Sveatoslav Veaceslav Vizitiu, cofondator al platformei AI de sănătate pentru copii şi părinţi Wello, a reuşit să atragă recent o a doua finanţare, într-o rundă de tip „seed” în valoare de 650.000 euro, investiţiile totale obţinute până acum ridicându-se astfel la un milion euro. Investitorii care susţin proiectul sunt Voicu Oprean, fondatorul companiei de software din Cluj-Napoca AROBS, fondul local de investiţii Early Game Ventures, Patrick Ciorcilă, cofondator SportsFestival, Cristina Fil-ip, partener în cadrul firmei de avocatură Filip& Company, şi Avi Cicirean, organizatorul evenimentului Brand Minds în România. Antreprenorul Voicu Oprean şi fondul Early Game Ventures au participat la şi la prima rundă de finanţare de tip „pre-seed” care s-a situat la 350.000.

Odată cu noua finanţare, evaluarea proiectului Extasy a ajuns la 6,5 milioane euro, de la 3,5 milioane euro în decembrie anul trecut când a fost lansat oficial. Antreprenorul Bogdan Buta şi-a atins astfel ţinta de evaluare de aproape 7 milioane euro setată pentru primăvara acestui an încă de la finalul lui 2020, potrivit declaraţiilor sale din decembrie anul trecut când a participat la emisiunea ZF IT Generation.

Ce face însă aplicaţia Extasy? Aceasta agregă o serie de experienţe inedite, atât din România, cât şi din străinătate, precum săritul cu paraşuta, bilete la concerte, sedinţe de pilotat avionul, ş.a.m.d., pe care utilizatorii le vor putea cumpăra direct din aplicaţie. În cazul în care nu şi le vor putea permite, aceştia vor putea accesa şi primi un împrumut direct în aplicaţie, start-up-ul având un parteneriat cu Grupul Financiar Banca Transilvania.

În prezent, aplicaţia mobilă Extasy este disponibilă în varianta beta pentru sistemul de operare iOS, cei care vor să o testeze având posibilitatea de a înscrie pe site-ul extasy.com.

“Varianta BETA pentru sistemul de operare iOS este disponibilă pentru cei interesaţi pe site-ul extasy.com. Ne dorim să lansăm oficial aplicaţia pentru toţi utilizatorii, în luna iunie. Am adunat deja câteva zeci de furnizori de experienţe în aplicaţie atât din România cât şi din străinătate. Ne dorim să generăm un ecosistem antreprenorial în jurul acestei aplicaţii şi să încurajăm cât mai mulţi tineri să îşi dezvolte un business în această zonă de experienţe pe care să îl înscrie pe Extasy”, a precizat Bogdan Buta, fondatorul Extasy.

Fiind în plin proces de dezvoltare, start-up-ul se află în căutare de persoane pentru extinderea echipei pe zona de programare, marketing, digital şi suport clienţi.

Din a doua jumătate a acestui an, aplicaţia va lansată oficial în oraşele principale din ţară, urmând ca, până la finalul anului 2021, să cuprindă toate oraşele im-portante din România. Apoi, începând din 2022, start-up-ul vrea să se extindă şi în străinătate intrând în diferite pieţe din Europa.

Ce spun investitorii despre Extasy:

  • “Investim în Extasy pentru că avem încredere în viziunea lor de a crea un marketplace viabil de experienţe, un ecosistem axat mai mult pe entertainement, care iese din zona de turism ocazional. Viziunea lor este aplicabilă în orice zona geografică, practic Extasy este un business fără frontiere. Mai mult, în acest format poate nu doar scala foarte eficient, dar poate totodată să ajute la dezvoltarea altor mici afaceri locale”, explică Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures.
  • “Această aplicaţie are potential scalabil extraordinar. A investi în aplicaţia de experienţe – Extasy - într-o perioadă în care suntem restricţionaţi în mişcări, mi s-a părut mai mult decît oportun. Cred că serviciile oferite de această aplicaţie conectează generaţiile în căutare de experienţe- precum generaţia Y şi nu numai”, a declarat Voicu Oprean, fondatorul AROBS.
  • “Mă bucur că ne-am alăturat viziunii Extasy, de a aduce experienţe unice în viaţa oamenilor. Dorim ca aportul nostru să contribuie la crearea unui brand cu impact global”, a declarat Avi Cicirean, fondatorul evenimentului Brand Minds.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
fondator,
evaluare,
obtinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.