Stare de urgenţă în Veneţia. Oraşul italian se scufundă după cele mai mari dezastruoase inundaţii din ultimii 50 de ani

Autor: Alex Ciutacu Postat la 13 noiembrie 2019 1010 afişări

Stare de urgenţă în Veneţia. Oraşul italian se scufundă după cele mai mari dezastruoase inundaţii din ultimii 50 de ani

Veneţia a anunţat stare de urgenţă după ce a doua cea mai catastrofală inundaţie înregistrată în istoria oraşului italian a afectat majoritatea pieţelor şi trotuarelor, potrivit Deutsche Welle.

Primarul Luigi Brugnaro a anunţat că basilica istorică a fost afectată de valul „dezastruos”, care a ajuns până la o înălţime de 1,87 metri marţi seară la ora 10.50.

Cel mai dezastruos val care a inundat oraşul italian în istoria acestuia a fost în 1966, cu o înălţime de 1.94 metri.  

„Situaţia este dramatic. Am cerut ajutorul guvernului. Costurile vor fi ridicate. Acesta este rezultatul schimbărilor climatice”, scrie pe platforma Twitter primarul Luigi Brugnaro.

Cea mai mare parte a Italiei a fost afectată de ploi torenţiale în ultimele zile, ceea ce a dus la inundaţii masive.

În Matera, Capitala Culturală a Europei din acest an, ploaia a inundat întregul district unde se află faimoasele peşteri ale oraşului.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.