Stare de asediu la periferia oraşului Kiev. Specialiştii vor elimina minele lăsate de ruşi

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 aprilie 2022 31 afişări

Autorităţile din Ucraina au introdus starea de asediu în oraşul Hostomel, situat la periferia Kievului. Măsura se va aplica timp de o săptămână, perioadă în care militarii vor curăţa terenul de minele amplasate de ruşi.

Stare de asediu la periferia oraşului Kiev. Specialiştii vor elimina minele lăsate de ruşi

Deputatul ucrainean Lesia Vasylenko a anunţat că, începând de joi, în oraşul Hostomel, situat la periferia Kievului, a fost introdusă starea de asediu pentru o săptămână.

Starea de asediu, care va ţine până pe 14 aprilie, este o „măsură necesară" pentru a demina oraşul şi a permite întoarcerea în siguranţă a civililor, a declarat Vasylenko, potrivit Sky News.

Măsura a fost impusă după ce au apărut rapoarte potrivit cărora sute de persoane din oraş sunt date dispărute după o ocupaţie de 35 de zile a forţelor ruseşti.

Mediatoarea pentru drepturile omului din Ucraina, Lyudmyla Denisova, a anunţat că martorii i-au spus că unii dintre cei dispăruţi au fost ucişi. Ea nu a spus câte persoane au fost omorâte.

De asemenea, Denisova a declarat că trupele ruseşti au desfăşurat o campanie de „teroare în masă şi jafuri” în teritoriile ocupate din sudul Ucrainei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hostomel,
mine,
stare de asediu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.