Stare de alertă epidemiologică în România! Anunţ pentru populaţie

Autor: Laura Buciu Postat la 01 februarie 2024 35 afişări

Stare de alertă epidemiologică în România! Anunţ pentru populaţie

Stare de alertă epidemiologică pentru gripă. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că România este în a 3-a săptămână de creştere a cazurilor de gripă. Se instituie alertă epidemiologică, dar asta nu înseamnă că vor fi restricţii pentru populaţie.

„Este vorba despre o a treia săptămână de creştere consecutivă, peste nivelul mediu, înregistrat în ultimii cinci ani. Se numeşte săptămână epidemică. Nu este nimic diferit de faţă de situaţia de anul trecut. Am luat decizia acestei stări de alertă epidemiologică, după ce se înregistrează trei săptămâni consecutive de depăşire a pragului epidemic”, a spus ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, nu se introduc restricţii pentru populaţie.

„Nu are niciun fel de legătură (cu restricţiile pentru populaţie - n.r.). Are legătură cu pregătirea sistemului de sănătate pentru un număr mai mare de infecţii respiratorii încât să putem să asigurăm toată resursa necesară în unităţi sanitare”, a spus Rafila.

Acesta a precizat că a încehiat de curând o teleconferiţă cu directorii de DSP-uri pentru ca împreună cu specialiştii din MS să se poată coordona în următoarea perioadă astfel încât să se asigure resursele necesare penrtu controlul acestei situaţii.

Potrivit lui Rafila, „această situaţie va mai dura până la sfârşitul lunii februarie”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alertă,
epidemie,
gripă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.