Starbucks deschide joi prima cafenea din Constanţa şi ajunge la zece unităţi în România

Autor: Raluca Ghinea Postat la 26 august 2014 46 afişări

Starbucks deschide joi prima cafenea din Constanţa, în mall-ul Maritimo Shopping Center, ajungând astfel la zece unităţi în România, pe lângă cele şapte locaţii din Bucureşti şi câte una în Cluj-Napoca şi Timişoara, iar în septembrie va inaugura încă o cafenea în complexul Novo Park din Capitală.

Cafeneaua din Maritimo Shopping Center este situată la intrarea a doua a centrului comercial, având şi o terasă pentru clienţi, a anunţat Starbucks România într-un comunicat.

În septembrie, lanţul de cafenele urmează să deschidă o unitate în complexul de birouri Novo Park din nordul Capitalei, dezvoltat de compania Genesis Development, deţinută de omul de afaceri Liviu Tudor, fiind a opta din Bucureşti.

Starbucks a închiriat în Novo Park 200 de metri pătraţi, la parterul clădirii D (complexul este format din şapte clădiri de birouri), având acces direct din Bulevardul Dimitrie Pompeiu, unul din principalele bulevarde din Bucureşti.

Până la sfârşitul anului, compania vrea să-şi dubleze reţeaua de cafenele pe piaţa locală, la 18 unităţi.

Starbucks a intrat pe piaţa din România în aprilie 2007, deschizând prima cafenea din Europa Centrală şi de Est, ca rezultat al unui joint-venture încheiat cu partenerul său european, grupul elen Marinopoulos. Grecii au pierdut franciza lanţului de cafenele în România, acţionariatul fiind schimbat la începutul anului cu un joint venture între mai mulţi antreprenori bulgari şi compania-mamă.

Starbucks are peste 20.000 de cafenele în 65 de ţări şi este cunoscută ca fiind cea mai importantă marcă de cafea din lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STARBUCKS,
CAFENELE,
/actualitate/starbucks-deschide-joi-prima-cafenea-din-constanta-si-ajunge-la-zece-unitati-in-romania-13145845
13145845
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.