"Star Wars: Trezirea Forţei", cel mai bun debut din istoria box office-ului nord-american

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 decembrie 2015 259 afişări

"Star Wars: Trezirea Forţei", cel mai bun debut din istoria box office-ului nord-american

"Star Wars: Trezirea Forţei", a doborât recordul de încasări în primul weekend de proiecţii în Statele Unite şi Canada, înregistrând cel mai bun debut din istoria box office-ului nord-american, cu 238 de milioane de dolari. Filmul, regizat de J.J. Abrams, a depăşit precedentul record, deţinut de "Jurassic World" (208,8 milioane de dolari), lansat pe marile ecrane în luna iunie.

Filmul nu a reuşit să învingă "Jurassic World" pe plan mondial, înregistrând 517 milioane de dolari în weekendul premierei faţă de 524,9 milioane de dolari în cazul peliculei cu dinozauri; explicaţia este în lansarea mai târzie a Star Wars în China, pe 9 ianuarie 2016.

Citiţi mai multe despre fenomenul Star Wars

Cu  57 de milioane de dolari, "Star Wars: Trezirea Forţei" doborâse deja un prim record, cel al încasărilor pentru o primă seară de proiecţii pe ecranele nord-americane, deţinut până la momentul respectiv de ultimul film din seria "Harry Potter", cu 43,5 milioane de dolari.

"Star Wars: Trezirea Forţei" este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de cea din episodul al şaselea al seriei, "Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi", lansat în 1983. Luke Skywalker, ultimul maestru Jedi, a dispărut, însă el trebuie neapărat să fie găsit pentru a salva galaxia de acţiunile maleficului Prim Ordin, organizaţia ce a înlocuit Imperiul Galactic. Prinţesa Leia, devenită general, îl trimite pe pilotul de vânătoare Poe Dameron într-o misiune specială, cu obiectivul de a-l găsi pe Luke Skywalker. El se va întâlniîn această misiune cu tinerii Finn şi Rey. Din distribuţia celui de-al şaptelea episod al francizei fac parte, între alţii, Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Peter Mayhew, Gwendoline Christie, Oscar Isaac şi Simon Pegg.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/star-wars-trezirea-fortei-cel-mai-bun-debut-din-istoria-box-office-ului-nord-american-14926920
14926920
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.