Sportivii români s-au revoltat după declaraţiile Ministrul Tieretului şi Sportului Ioanei Bran: "Uitaţi-vă puţin la mine. Mănânc eu de 25 de lei?". Ce a stârnit furia medialiaţilor

Postat la 07 august 2018 139 afişări

Canotorii români medaliaţi la Campionatul European au ironizat-o pe Ioana Bran pentru declaraţiile neinspirate prin care a transmis că sportivii au nevoie de dietă, după ce i s-a adus la cunoştinţă că alocaţia de hrană a unui sportiv e de doar 25 de lei.

Sportivii români s-au revoltat după declaraţiile Ministrul Tieretului şi Sportului Ioanei Bran: "Uitaţi-vă puţin la mine. Mănânc eu de 25 de lei?". Ce a stârnit furia medialiaţilor

Ministrul Tieretului şi Sportului, Ioana Bran, şi-a pus în cap sportivii din România după o declaraţie nefericită făcută într-o conferinţă de presă. Ministrului i s-a adus la cunoştinţă că alocaţia de hrană unui sportiv e de doar 25 de lei, iar Bran, vizibil încurcată, a oferit o declaraţie controversată: „Aş vrea să... Este o situaţie reală... Desigur, poate că nu reuşeşti de aceşti 25 de lei să-ţi iei hrană... Un oficial al statului român, în momentul în care pleacă într-o delegaţie are 17 lei diurnă pe zi.

Vorbeam de consumul de calorii pe care trebuie să-l aibă un om. Din cunoştinţele mele, un sportiv este îndrumat de un medic, de un nutriţionist pentru a-şi face mesele în aşa fel încât să aibă tot ceea ce-i trebuie, să nu aibă anumite lipsuri de natură a componenţei şi a caloriilor de care are nevoie. Eu nu spun că situaţia este una uşoară, spun că şi aceştia au nevoie de a avea o dietă în funcţie de felul cum le-a spus medicul sau antrenorul chiar. Din cunoştinţele mele, aceştia trebuie să se păstreze la o anumită greutate, nu au voie nici să  oscileze pentru că altfel riscă să dezichilibreze puţin şi modul cum s-a obişnuit pe partea de antrenament”.

Cuvintele ministrului nu le-au picat bine canotorilor români medaliaţi la Europene. Componenţii bărcii 8+1 au cerut o mai mare implicare din partea MTS şi au ironizat declaraţiile oficialilor români: “Suntem foarte mândri de echipa noastră, de staff-ul nostru, chiar dacă întâmpinăm ghionturi din... Aşteptăm tricoaiele cu Centenarul”, a declarat Vlad Aicoboaie cu aluzie la declaraţia secretarului de stat din MTS, care a folosit greşit cuvântul „tricouri”.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.