Spionajul economic al Chinei devine insuportabil pentru SUA. Ce e "Unitatea 61398" din armata chineză

Autor: Andrei Cîrchelan Postat la 21 februarie 2013 29 afişări

Marea majoritate a atacurilor cibernetice lansate împotriva Statelor Unite ale Americii a fost descoperită ca având punctul de origine în apropierea unei clădiri de 12 etaje de la periferia metropolei chineze Shanghai, o clădire care găzduieşte unitatea militară 61398. Această unitate este considerată creierul din spatele celor mai importante atacuri şi jafuri cibernetice organizate la nivel gobal, potrivit presei internaţionale.

Spionajul economic al Chinei devine insuportabil pentru SUA. Ce e "Unitatea 61398" din armata chineză

Marea majoritate a atacurilor cibernetice lansate împotriva Statelor Unite ale Americii a fost descoperită ca având punctul de origine în apropierea unei clădiri de 12 etaje de la periferia metropolei chineze Shanghai, o clădire care găzduieşte unitatea militară 61398. Această unitate este considerată creierul din spatele celor mai importante atacuri şi jafuri cibernetice organizate la nivel gobal, potrivit presei internaţionale.Un articol publicat recent în cotidianul american New York Times explică faptul că atacurile grupului denumit “Comment Crew”, deoarece membrii organizaţiei lasă de obicei comentarii sau linii de cod în infrastructura site-urilor pe care le atacă, nu sunt o problemă nouă pentru comunitatea de informaţii din SUA. De-a lungul timpului, grupul a extras terabiţi întregi de date de pe serverele unor companii precum Coca Cola şi Halliburton, dar şi de pe servere ale Uniunii Europene. Autorităţile chineze şi reprezentanţii lor diplomatici neagă vehement implicarea în activităţi cibernetice ilegale, iar problema spionajului industrial este trecută, în mod tradiţional, pe plan secund în relaţiile dintre SUA şi China.

Click aici pentru a descărca raportul (în engleză) asupra atacurilor venite din China. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/spionajul-economic-al-chinei-devine-insuportabil-pentru-sua-ce-e-unitatea-61398-din-armata-chineza-10582381
10582381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.