Specialist: Faptul că România are mai multe insolvenţe frauduloase decât alte state este un mit

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 august 2019 57 afişări

În ciuda percepţiei supradimensionate din societate, numărul insolvenţelor frauduloase nu depăşeşte în România media europeană, iar numărul este în scădere, a declarat pentru MEDIAFAX Vasile Godîncă-Herlea, CEO al CITR.

„Faptul că România ar avea mai multe insolvenţe frauduloase decât alte state europene este un mit care face rău mediului de afaceri. De altfel, cifrele ne arată că România se află chiar sub media europeană în ceea ce priveşte insolvenţele frauduloase. Iar la nivel european, numai 4-6% dintre falimentele sunt frauduloase”, spune Vasile Godîncă-Herlea.

Directorul companiei specializată în administrarea insolvenţelor spune că sursa oficială la care se poate face referire este numărul de dosare deshise şi soluţionate în instanţă pentru atragerea răspunderii împotriva companiilor în insolvenţă. „Analizând aceste informaţii, observăm o scădere a numărului de dosare deschise de aproximativ 58% din 2014 până la începutul lui 2019, semn că tot mai puţini parteneri de afaceri pun insolvenţa pe seama practicilor ilegale sau netransparente ale managementului companiilor. Astfel, doar pentru 3,4% din totalul insolvenţelor există un dosar de antrenare a răspunderii pe rol/în desfăşurare, deci care nu are încă o decizie. După soluţionare este posibil să rămână un procent şi mai mic”, a explicat CEO-ul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INSOLVENŢE FRAUDULOASE,
ANALIZĂ,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.