Soţia prim-ministrului canadian a purtat o rochie semnată de un designer român într-o vizită la Casa Albă

Postat la 13 martie 2016 473 afişări

Sophie Grégoire-Trudeau, soţia prim-ministrului Canadei, Justin Trudeau, a ales să poarte creaţia designerului de origine română Lucian Matis, în prima vizită oficială la Casa Albă. Invitată împreună cu soţul la o întâlnire oficială cu Barack Obama, doamna a purtat o rochie creată de un designer cu origini româneşti.

Soţia prim-ministrului canadian a purtat o rochie semnată de un designer român într-o vizită la Casa Albă

Aceasta este rochia care l-a adus pe designerul Lucian Matiş în atenţia presei din lumea întreagă: o rochie clasică. Atrage atenţia mai ales prin culorile îndrăzneţe folosite - roşu aprins cu imprimeuri florale în nuanţe de roz. Rochia purtată de Sophie Trudeau este parte a colecţiei de primăvară - vară 2016 semnată Lucian Matiş, scriu cei de la Digi24. Designer-ul nici nu se aştepta ca rochia lui să fie cea aleasă, aşa că surpriza a fost cu atât mai mare.

Şi pentru că orice eveniment organizat la Casa Albă se bucură de atenţia presei din lumea întreagă, Lucian Matiş speră ca acest lucru să fie de bun augur.

Chiar şi Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, recunoscută pentru eleganţa şi stilul vestimentar impecabil, a complimentat-o pe soţa lui Justin Trudeau. "Sophie Trudeau a fost o clientă-model, ştia exact ce vrea. În plus, are un stil al ei şi a fost firesc să arate foarte bine în rochia aleasă”, a declarat Lucian Matis pentru presa canadiană, potrivit antena1.ro.

Lucian Matiş (36 de ani) are cetăţenie canadiană, dar s-a născut la Blaj şi a plecat din ţară acum 17 ani. A fost un copil îndrăgostit de folclorul ţării de origine şi tocmai de aceea motivele populare reprezintă şi astăzi principala sa sursă de inspiraţie. Dragostea pentru haine, materiale şi croitorie în general e „moştenire de familie”. În copilărie, părinţii lui Lucian deţineau un atelier de croitorie în Blaj, oraşul natal al designerului. „Am crescut în atelierul lor şi iubeam să fac ţinute pentru păpuşile verişoarei mele. Am ignorat mult timp talentul meu şi poate de aceea m-a bântuit mereu", povestea designerul într-un interviu din 2010.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sotia-prim-ministrului-canadian-a-purtat-o-rochie-semnata-de-un-designer-roman-intr-o-vizita-la-casa-alba-15105731
15105731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.