Sorin Avram: După ce trece pandemia, Alexandru Rafila a încurcat-o

Postat la 19 februarie 2022 672 afişări

Sorin Avram: După ce trece pandemia, Alexandru Rafila a încurcat-o

Mare noroc are ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, cu pandemia şi cu informaţiile conform cărora în câteva săptămâni aceasta va trebui să-şi pună ”valurile” şi ”cocoaşele” în valiză şi să părăsească România. Pe unde merge, toată lumea îl întreabă pe domnul Rafila când vom scăpa de pandemie, când va deveni masca o amintire, când viaţa socială şi cea economică vor reveni la normal şi cum va fi la vară. Iar domnul Rafila, mulţumit că-i vorba numai despre atât, îşi dă liniştit cu părerea.

Dacă pandemia s-ar fi sfârşit, domnul Rafila ar fi fost întrebat cum stă treaba cu programele naţionale de sănătate şi cu spitalele din oraşele mici şi mijlocii, care funcţionează în imobile improprii, care au personal insuficient şi care nu beneficiază de aparatură performantă. Până la spitalele regionale care se tot fac încă de pe vremea ministeriatului lui Eugen Nicolăescu, datoria Ministerului Sănătăţii este aceea de a se asigura că în toate aşezările urbane există un spital capabil să acorde măcar un ajutor medical profesionist în caz de urgenţă.

Alexandru Rafila ar trebui să spună şi care este strategia ministerului în ceea ce îi priveşte pe tinerii medici, care nu ar mai trebui să stea toţi grămadă în faţa clinicilor din centrele universitare, cu gândul la cariera şi la averile pe care le vor putea face, ci ar trebui să accepte să-şi facă meseria şi în spitalele mici. Măcar pentru început.

Apoi, care este planul pentru creşterea numărului de medici epidemiologi şi a celor de anestezie şi terapie intensivă, că doar pandemia care stă să se sfârşească nu va fi şi ultima.

Tot ministrul Sănătăţii are datoria să spună care este strategia pentru ca direcţiile de sănătate publică să primească legislaţia, finanţarea şi personalul care să le confere forţa pentru a putea acţiona eficient în fiecare judeţ, şi nu doar în situaţii de criză.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pandemie,
alexandru rafila,
trecere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.