Sondaj: Majoritatea scoţienilor ar vota pentru independenţă faţă de Marea Britanie

Postat la 05 august 2019 37 afişări

Majoritatea alegătorilor scoţieni ar vota pentru obţinerea independenţei faţă de Marea Britanie dacă ar fi organizat un referendum, se arată într-un sondaj realizat de politicianul şi omul de afaceri Michael Ashcroft, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sondaj: Majoritatea scoţienilor ar vota pentru independenţă faţă de Marea Britanie

Acesta este primul sondaj realizat pe această temă încă din martie 2017. Astfel, 46% din cei 1.019 persoane chestionate au răspuns că ar vota pentru independenţă, iar 43% au declarat că sunt împotriva. Excluzându-i pe cei care au răspuns că nu ar ştii ce să voteze, atunci numărul scoţienilor care s-au declarat favorabili pentru obţinerea independenţei ar creşte la 52%.

"În contextul vizitei premierului Boris Johnson la Edinburgh, care a avut loc săptămâna trecută, i-am chestionat pe scoţieni pentru a susţine un al doilea referendum pentru independenţă", a declarat Ashcroft, un conservator care s-a opus preluării şefiei Guvernului de către Johnson.

"Am descoperit o mică majoritate în favoarea unui nou vot şi primului pentru independenţa Scoţiei în ultimii doi ani", a adăugat acesta.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
independenta,
sondaj,
votare,
majoritate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.